Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonmoussetårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Hallon, nötter, digestivkex och choklad, kan det bli godare? Denna tårta är dessutom enkel att göra - du behöver inte ens använda ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen: Smält matfettet. Krossa kexen och hacka nötkärnorna, gärna i matberedare, men var för sig.
  2. Blanda det smälta matfettet med kexkrosset och nöthacket.
  3. Tryck ut massan i en pajform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Se till att massan kommer upp 2-3 cm på kanten runt om.
  4. Gör fyllningen. Vispa grädden hårt. Låt ev spad rinna av från kesellan.
  5. Blanda kesellan med grädden och florsockret. Mosa hälften av hallonen lätt. Rör ner dem i fyllningen.
  6. Täck bottnen med fyllningen. Garnera med de hela, sparade hallonen. Grovriv de båda chokladsorterna direkt över tårtan.
  7. Lossa kanten på formen. Placera tårtan på ett fat och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.