Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrebröd (bakmaskin)

(2 kommentarer)  
 • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett grovt och saftigt bröd med en härlig mörk färg. Ljuvligt god med smörgåspålägg. Det är bäst att baka brödet på 500 g mjöl annars finns risken att maskinen inte orkar arbeta degen ordentligt.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Smula sönder jästen och lägg i botten på bunken.
 2. Häll på vattnet och häll slutligen i mjölet.
 3. Sätt maskinen på grovt bröd eller på lång tid ca 3,5 timme.
 4. Det som är bra med bakmaskin är att man bara behöver blanda ihop sedan lägga ned degen och ställa in bakmaskinen så sköter den resten.

Liknande recept

Kommentarer (2)

 • maithab 29 december 2008

  Varför recept med havrebrödsmix?? (det är ju redan färdigmixat) När jag såg rubriken blev jag ju sugen på ett gott havrebröd... Kan du inte ge oss ett recept där du talar om vad som ska vara i istället? Jag har havregryn och en väldig massa olika mjölsorter hemma. Jag kombinerar ihop det själv till ett gott havrebröd istället...

 • Majbaggen 26 juli 2010

  Jag kan oxå känna mig extremt lat ibland. Jag svänger mellan att baka långtidsbak med surdeg ENDAST och ibland slänga ihop enkla varianter i bakmaskinen. Även jag har syndat och fuskat och använt färdiga mixer ibland. Men det är roligare att blanda själv! Har läst in ganska många recept med bakmaskinen inblandad nu, eftersom jag tänkte damma av den för att sen bli trött på den igen (för surdeg vinner i längden!). Det som slår mig, främst i dina recept, är att du har ganska mycket jäst. Jag kör med färskjäst (som jag tror du oxå gör) och jag har aldrig mer än 1/4 paket, och det på 3 dl vätska.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.