Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havregrynspalt

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Jag blandade i kornmjöl, vetemjöl, grovt rågmjöl. Smakar som vanlig Pitepalt, trot eller ej! Jag testade med uppskuret fläsk i tärningar, men jag tror att palten blir saftigare om du bryner upp den först i stekpanna. God, fast inget är som vanlig Pitepalt, men bra för den late då och då :-)

Ingredienser

Instruktioner

1. Låt havregrynen svälla i 12 dl varmt vatten i flera timmar 2. Stek fläsk el. bacon i stekpanna och låt kallna eller gör som med vanlig palt, skär fläsket i tärningar 3. Blanda salt och mjöl i degen tills du försiktigt kan knåda den 4. Forma till bollar i mjölade händer och gör en fördjupniing för fläsket och forma till en boll 5. Rör om försiktigt för varje nedlagd palt 6 Koka i ca 30 minuter

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • evahellstrom 17 augusti 2008

    Jättegott. Mäktigt. Hade lingonsylt, smör och matgrädde till. Nästa gång kommer jag att ha mer salt i degen och ha mindre mängd deg (alternativt göra fler och då dessutom ta mer fläsk). Den här gången blev det nämligen lite väl tjocka "väggar".

  • somel1 21 mars 2009

    Vad sugen jag blir. Jag har ej atit havregryns palt pa flera ar. Jag brukar ata dem med smor och hjortronsylt. Valdigt gott!

  • jainus 18 juli 2009

    Den är himla lättgjord och god. känner ingen direkt skillnad från vanlig palt då jag använder spad från då man har lagat till kött eller då man kastar in några buljongtärningar. de ger som en fylligare smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.