Jag blandade i kornmjöl, vetemjöl, grovt rågmjöl. Smakar som vanlig Pitepalt, trot eller ej! Jag testade med uppskuret fläsk i tärningar, men jag tror att palten blir saftigare om du bryner upp den först i stekpanna. God, fast inget är som vanlig Pitepalt, men bra för den late då och då :-)
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Jättegott. Mäktigt. Hade lingonsylt, smör och matgrädde till. Nästa gång kommer jag att ha mer salt i degen och ha mindre mängd deg (alternativt göra fler och då dessutom ta mer fläsk). Den här gången blev det nämligen lite väl tjocka "väggar".
Vad sugen jag blir. Jag har ej atit havregryns palt pa flera ar. Jag brukar ata dem med smor och hjortronsylt. Valdigt gott!
Den är himla lättgjord och god. känner ingen direkt skillnad från vanlig palt då jag använder spad från då man har lagat till kött eller då man kastar in några buljongtärningar. de ger som en fylligare smak.