Kolasmak i botten och frisk limekräm på toppen!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Börja med toppkrämen. Riv skalet av båda limerna och pressa saften ur den ena. Blanda alla ingredienser utom äggen i en kastrull. Värm och låt sjuda under omrörning 2-3 minuter. Låt kallna.
- Smält smöret till botten och låt svalna. Mät i en matberedare upp havregryn, mjöl, farinsocker och bikarbonat. Tillsätt smör och arbeta samman till en smulig massa.
- Klä en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper.
Bred ut havremassan i formen och grädda mitt i ugnen 6-8 minuter.
- Rör ner äggen i toppkrämen. Fördela den jämnt över hela havrebottnen. Grädda mitt i ugnen tills toppkrämen stelnar, ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
- Skär den i trekantiga bitar och dekorera med strimlat limeskal.
Publicerat den
17 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar