Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havresnibbar med limetopp

 
  • Serverar: 45 portioner
Skriv ut

Kolasmak i botten och frisk limekräm på toppen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med toppkrämen. Riv skalet av båda limerna och pressa saften ur den ena. Blanda alla ingredienser utom äggen i en kastrull. Värm och låt sjuda under omrörning 2-3 minuter. Låt kallna.
  3. Smält smöret till botten och låt svalna. Mät i en matberedare upp havregryn, mjöl, farinsocker och bikarbonat. Tillsätt smör och arbeta samman till en smulig massa.
  4. Klä en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper. Bred ut havremassan i formen och grädda mitt i ugnen 6-8 minuter.
  5. Rör ner äggen i toppkrämen. Fördela den jämnt över hela havrebottnen. Grädda mitt i ugnen tills toppkrämen stelnar, ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
  6. Skär den i trekantiga bitar och dekorera med strimlat limeskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.