Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het thaisoppa med räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Utmärkt som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Strimla nedre delen av citrongrässtjälkarna och skär ingefäran i tunna skivor. Tillsätt detta och kaffirlimebladen (eller det rivna limeskalet) i buljongen och låt koka 3-4 minuter.
  2. Pressa citronen, sänk värmen och tillsätt citronsaft, fisksås, socker och currypaste. Rör om och låt sjuda i en minut. Skär champinjonerna i kvartar och rör ned dem i soppan, låt koka ytterligare två minuter. Blanda i de skalade räkorna och låt sjuda någon minut.
  3. Garnera eventuellt med chili och koriander före servering. Servera med limeklyftor och ett gott vitt vin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.