Först när man skär i de frasiga paketen avslöjas att de innehåller en mustig ragu som sprider en kryddig doft av kryddpeppar och kanel.
Instruktioner
- Skär köttet i lagom stora munsbitar, ca 2 cm stora. Skala lök och vitlök, tärna löken och hacka vitlöken fint. Skålla och skala tomaterna. Kärna ur dem och hacka fruktköttet fint.
- Hetta upp olivolja och smör i en teflonstekpanna och bryn köttet runtom. Tillsätt lök, russin och pinjenötter. Krydda med kryddpeppar, kanel och svartpeppar och fräs hastigt.
- Blanda ner tomathacket, fräs under omrörning och häll på vinet. Smaka av med salt och kajennpeppar och låt sjuda fem minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut fyra kvadrater av pajdegen. Vispa ihop mjölk och ägg och pensla kvadraterna med blandningen.
- Lägg en portion av nötragun i mitten på varje kvadrat. Vik ihop degen över köttet och nyp ihop kanterna. Lägg paketen intill varandra på en bakpappersklädd plåt och pensla med resten av mjölkblandningen.
- Grädda 25-30 minuter tills degen har fått fin färg.
Publicerat den
16 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar