Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad nötragu

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Först när man skär i de frasiga paketen avslöjas att de innehåller en mustig ragu som sprider en kryddig doft av kryddpeppar och kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i lagom stora munsbitar, ca 2 cm stora. Skala lök och vitlök, tärna löken och hacka vitlöken fint. Skålla och skala tomaterna. Kärna ur dem och hacka fruktköttet fint.
  2. Hetta upp olivolja och smör i en teflonstekpanna och bryn köttet runtom. Tillsätt lök, russin och pinjenötter. Krydda med kryddpeppar, kanel och svartpeppar och fräs hastigt.
  3. Blanda ner tomathacket, fräs under omrörning och häll på vinet. Smaka av med salt och kajennpeppar och låt sjuda fem minuter.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut fyra kvadrater av pajdegen. Vispa ihop mjölk och ägg och pensla kvadraterna med blandningen.
  5. Lägg en portion av nötragun i mitten på varje kvadrat. Vik ihop degen över köttet och nyp ihop kanterna. Lägg paketen intill varandra på en bakpappersklädd plåt och pensla med resten av mjölkblandningen.
  6. Grädda 25-30 minuter tills degen har fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.