Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakat reninnanlår

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Ett recept som jag hittade i Ica kuriren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Det går lika bra med rostbiff, filé eller ytterfilé
  2. Skär köttet i cirka 1 centimeter tjocka medaljonger. Stek dem på båda sidor i matfett i stekpanna och krydda. Medaljongerna behöver vara nästan genomstekta för att inte släppa vätska under tiden de bakas. Låt köttet kallna helt.
  3. Kavla ut smördegsplattor och lägg i en ugnssäker form, cirka 24 x 24 centimeter. Degen ska gå upp utmed kanterna. Fördela köttmedaljongerna över formbottnen.
  4. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Fräs dem hastigt i en stekpanna. Häll över creme fraiche och låt den precis sjuda upp. Smaka av med salt och kajennpeppar. Låt såsen svalna.
  5. Häll den över köttet i formen. Kavla ut resten av smördegsplattorna och lägg över som lock. Pensla om så önskas. Så långt kan rätten göras färdig i god tid.
  6. Grädda rätten på nedre falsen i ugnen i 225 grader cirka 25 minuter tills degen fått trevlig färg. Servera rätten på en gång med sallad till.
  7. Tips Man kan även göra färdigt paketet och frysa det. Då är det bara att tina upp och grädda när man ska ha det

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.