Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsglass

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Glass med jordgubbar enligt ett italienskt recept - Gelato di Fragole.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör jordgubbarna till puré i en mixer (eller passera genom en sil). Sila den sedan så att kärnorna kommer bort.
  2. Rör i apelsin- och citronsaften och söta med florsocker efter smak. Vispa grädden tills den tjocknar utan att bli styv. Vänd försiktigt ner jordgubbspurén i grädden. Häll massan i en form som tål frysen, täck över och låt stå tills den är fast.
  3. Flytta över glassen till kylskåpet 1 timme innan den skall serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.