Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsnicecream med quinoabircher

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Mixa frysta bananer till en slät konsistens så får du på nolltid en fyllig, krämig och hälsosam glass som kallas nicecream. De frysta jordgubbarna och kokosmjölken gör denna nicecream extra fluffig och smakrik.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med birchen. Lägg okokt quinoa i en kastrull och tillsätt vatten och salt. Koka upp under lock och låt sjuda i 15-20 minuter, tills allt vatten kokat in. Häll över i en skål och låt svalna helt. Tillsätt övriga ingredienser, blanda väl och ställ åt sidan i kylskåpet.
  2. Lägg alla ingredienser till jordgubbsnicecreamen i en mixer och kör på hög hastighet tll en slät smoothie, tjock och krämig som mjukglass.
  3. Lägg 1/3 av nicecreamen i botten av 2 glas. Lägg hälften av birchen ovanpå och tryck några av de skivade jordgubbarna mot insidan av glaset. Upprepa med nästa tredjedel av nicecreamen och resten av birchern och de skivade jordgubbarna. Avsluta med ett tjockt lager nicecream.
  4. Frö att skapa en marmorerad effekt drar du med baksidan av en tesked upp och ner längs insidan av glaset. Rör inte för mycket, eftersom lagren lätt blandar sig med varandra.
  5. Avsluta med några hela jordgubbar, strö över lite hackad och riven mörk choklad, och servera genast, innan den rinner över kanten!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.