Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsrulltårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

111 kalorier per skiva

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och noppa jordgubbarna. Skiva dem. Vispa ägg och socker i ca 10 minuter i en skål. Sikta ner mjöl och maizena och blanda försiktigt. Rör ner apelsinsaft och rivet skal. Häll smeten i en form 22x33 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda i 210 grader i 8-10 minuter. Stjälp upp kakan på bakplåtspapper med strösocker och lägg bakplåtspapper över. Rulla direkt ihop rulltårtan så den formas.
  2. Rör jordgubbarna med kesella och honung. Rulla ut kakan igen och bred på fyllningen i ett tunt lager. Rulla åter ihop och låt rulltårtan kallna i ett par timmar. Skär i skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.