Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssorbet

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Glykos i sorbet ger en smidig konsistens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snoppa jordgubbarna och mixa dem till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Koka upp socker, vatten, glykos och kardemumma. Sila. Lyft upp gelatinbladet och smält det i den varma lagen. Låt kallna.
  3. Blanda lagen med jordgubbspuré och kör i glassmaskin. Lägg sorbeten i en form och ställ in den i frysen minst en timma.
  4. Rosta pumpakärnorna i olja och strö över salt.
  5. Kula upp sorbeten och toppa med saltrostade pumpakärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.