Den här amerikanska godiskakan, med både jordnötter och kolasås, blir snabbt en favorit på kaffebordet. Salt och sött i perfekt kombination.
Instruktioner
- Hacka samman mjöl, socker och matfett till en deg, för hand eller med maskin. Tillsätt och arbeta in äggulan. Låt degen vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
- Gör kolatrippeln. Blanda grädde, socker, sirap och matfett i en kastrull. Koka blandningen tills den blir tjock och trögflytande. Låt kolan svalna.
- Gör fyllningen. Mät eller väg upp jordnötterna. Mal de osaltade jordnötterna. Grovhacka de saltade jordnötterna.
- Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt jordnötterna och ett ägg i taget under kraftig omrörning.
- Kavla eller tryck ut degen i en rund form, gärna med löstagbar kant, cirka 25 cm i diameter. Häll hälften av fyllningen i formen. Ringla över drygt hälften av kolatrippeln. Fyll på med resten av fyllningen.
- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Låt kakan svalna på galler.
- Ringla över resten av kolan. Låt den stelna innan kakan serveras.
Publicerat den
17 juli 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Det är härligt, men ta det vertliken 2 ägg??? 2:e gång jag baka den ja anvenda bara ett ägg, men kan inte tror att det är rätt också???