Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnötspaj med kolatrippel

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Den här amerikanska godiskakan, med både jordnötter och kolasås, blir snabbt en favorit på kaffebordet. Salt och sött i perfekt kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, socker och matfett till en deg, för hand eller med maskin. Tillsätt och arbeta in äggulan. Låt degen vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gör kolatrippeln. Blanda grädde, socker, sirap och matfett i en kastrull. Koka blandningen tills den blir tjock och trögflytande. Låt kolan svalna.
  3. Gör fyllningen. Mät eller väg upp jordnötterna. Mal de osaltade jordnötterna. Grovhacka de saltade jordnötterna.
  4. Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt jordnötterna och ett ägg i taget under kraftig omrörning.
  5. Kavla eller tryck ut degen i en rund form, gärna med löstagbar kant, cirka 25 cm i diameter. Häll hälften av fyllningen i formen. Ringla över drygt hälften av kolatrippeln. Fyll på med resten av fyllningen.
  6. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Låt kakan svalna på galler.
  7. Ringla över resten av kolan. Låt den stelna innan kakan serveras.

Kommentarer (1)

  • Sxzify_My_World 5 maj 2011

    Det är härligt, men ta det vertliken 2 ägg??? 2:e gång jag baka den ja anvenda bara ett ägg, men kan inte tror att det är rätt också???

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.