- Serverar: 6 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Krämig bakelse som kräver lite jobb, men är välkommen på alla kalas.
Instruktioner
- Ugn 175 grader
- Rita upp 6 cirklar ( 6 cm ) på bakpapper.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Mal hasselnötterna.
Blanda ner florsocker och nötter i äggviteskummet.
- Spritsa marängen i cirklarna och sätt in i ugnen 25 minuter. Låt svalna, innan du lossnar dem.
- KLIPP OVERHEADPLASTEN I REMSOR, 6 CM BREDA
- Vänd marängbottnarna upp och ner, och dra runt plastremsan runt, så den bildar ett rör, tejpa.
- Halvera jordgubbarna, och lägg dem längs kanterna.
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten, låt stå 5 minuter.
Dela ägget i gulor och vitor.
- Blanda äggulan med mascarpone och socker.
Rör i saften och rivet citronskal.
- Smält gelatinet i vattenbad, rör ner i
mascarponekrämen.
- Vispa upp äggvitan till ett hårt skum och vänd ner.
Häll krämen på bottnarna. Låt stå kallt tills det stelnar.
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter.
Krossa citrongräset, med handtaget på en kniv, och lägg i kastrull tillsammans med socker och vatten, låt koka upp.
- Rör ner gelatinbladet i den varma sockerlagen så att det smälter, och ställ kallt tills den nästan stelnar.
Ös över gelé´n överbakelserna, och låt stå kallt i 2 timmar.
- Ta' loss plasten och garnera med halva jordgubbar.
Publicerat den
29 april 2008
Skriv kommentar