Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jorgubbsbakelse med citrongräsgelé

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Krämig bakelse som kräver lite jobb, men är välkommen på alla kalas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader
  2. Rita upp 6 cirklar ( 6 cm ) på bakpapper.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Mal hasselnötterna. Blanda ner florsocker och nötter i äggviteskummet.
  4. Spritsa marängen i cirklarna och sätt in i ugnen 25 minuter. Låt svalna, innan du lossnar dem.
  5. KLIPP OVERHEADPLASTEN I REMSOR, 6 CM BREDA
  6. Vänd marängbottnarna upp och ner, och dra runt plastremsan runt, så den bildar ett rör, tejpa.
  7. Halvera jordgubbarna, och lägg dem längs kanterna.
  8. Lägg gelatinbladet i kallt vatten, låt stå 5 minuter. Dela ägget i gulor och vitor.
  9. Blanda äggulan med mascarpone och socker. Rör i saften och rivet citronskal.
  10. Smält gelatinet i vattenbad, rör ner i mascarponekrämen.
  11. Vispa upp äggvitan till ett hårt skum och vänd ner. Häll krämen på bottnarna. Låt stå kallt tills det stelnar.
  12. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Krossa citrongräset, med handtaget på en kniv, och lägg i kastrull tillsammans med socker och vatten, låt koka upp.
  13. Rör ner gelatinbladet i den varma sockerlagen så att det smälter, och ställ kallt tills den nästan stelnar. Ös över gelé´n överbakelserna, och låt stå kallt i 2 timmar.
  14. Ta' loss plasten och garnera med halva jordgubbar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.