Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julgodis, allt i ett

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ville förstärka de så vanliga Polka bräcken med något extra. Blev riktigt gott men måste serveras riktigt kall då botten innehåller kokos och har en tendens att bli lite mjuk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält först mjölkchokladen i vattenbad/mikro. Tillsätt kokos efter behag, jag tog ca 1 dl, och bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt/långpanna. Låt stelna i kylen.
  2. Krossa polkagris så du får ca 1 dl. Hur fint kross är en smaksak, men jag tog ganska finkrossat då det mest var smaken jag var ute efter.
  3. Smält sedan den vita chokladen i vattenbad/mikro och tillsätt sedan den krossade polkagrisen. Bred denna något varma smet över den stelnade kokossmeten direkt.
  4. Om den varma smeten får ligga för länge på den stelnade så smälter även den stelnade och blandas något med den vita. Färgen blir då inte så rolig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.