Klassisk tysk ostkaka med citron.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
Smörj en form ca 26 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten.
- Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt socker, vaniljsocker, citronskal och blanda väl. Separera äggulorna från vitorna. Placera äggvitorna i en separat skål och tillsätt 5 av äggulorna till smör och sockerblandningen (spara den sista gulan) Rör om väl.
- Blanda kvargen med mannagrynsmjölet och citronsaften.
Vispa äggvitorna med salt tills du får ett hårt skum och vänd ner detta i kvargblandningen.
- Lägg till smör-, ägg- och sockerblandningen, men var försiktig- försök att behålla så mycket luft i smeten som möjligt. Häll över smeten i formen. Vispa ihop den återstående äggulan med grädden och droppa blandningen över smeten.
- Grädda mitt i ugnen 1 timme. Kika till den övre delen av kakan efter 30 minuter och täck den med bakplåtspapper så att den inte bränns vid. Efter 1 timme kan kakan fortfarande vara lite lös i konsistensen, men den stelnar när den svalnar.
Publicerat den
26 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar