Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tysk Cheesecake

 
Skriv ut

Detta är ett recept på en klassisk tysk "Käsekuchen" Det är inte absolut nödvändigt, men kakan får en bättre konsistens om man låter kvargen rinna av väl antingen över natt i en sil, eller - om det måste gå fort - klämmer ur så mycket vätska som möjligt med en ren kökshandduk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knåda ihop alla ingredienser till mördegen och låt degen vila i minst 30 minuter i kylen.
  2. Blanda sedan alla ingredienser till fyllningen väl. Först ägg med socker, tillsätt sedan kvarg och resterande ingredienser.
  3. Tryck ner degen i en rund form med avtagbara höga kanter och häll på fyllningen. Grädda kakan i 200 grader ca 55 minuter. Låt kakan svalna innan serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.