Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamell- och chokladgodingar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

I receptet står det att kakorna håller sig en vecka i kylskåpet, jag säger bara, ni gör det bra om dom är kvar i två timmar. Tyvärr ingen bild, men föreställ er när ni läser receptet. Ska försöka få in en bild så fort jag bara kan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Gör mördegen; mixa samman ingredienserna till en smidig deg i matberedaren eller direkt på bakbordet. Kavla eller tryck ut degen på en plåt (med bakplåtspapper) ca 23x33 cm. Nagga botten med en gaffel. Grädda gyllene mitt i ugnen i 10-15 minuter. Låt kakan kallna.
  2. Fyllning; lägg smöret och den kondenserade mjölken i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda under KONSTANT omrörning 8-10 minuter tills blandningen tjocknat och fått en ljus karamellfärg. Bred fyllningen över kakan och ställ den att kallna.
  3. Topping; lägg varje chokladsort för sig i skålar och smält över vattenbad eller i mikron. Skeda ränder av mörk och ljus choklad över karamellfyllningen. Lägg till skedar med vit choklad och gör mönster med en gaffel för att få marmorerad effekt. Låt chokladen kallna och bli hård, skär i rektangulära bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.