Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummaparfait med lingonkolasås

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kall krämig dessert med goda kontraster mellan parfait, söt kolasås, syrliga lingon och färska bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg, florsocker, vaniljsocker, och kardemumma pösigt. Vispa grädden och vänd ner i kardemummasmeten. Häll smeten i en avlång form eller rund form som rymmer 2 liter, klädd med plastfolie. Ställ i frysen i ca 4 timmar.
  2. Smält socker och farin i en kastrull. Häll i lite grädde i taget och koka tills socker och farin lösts upp. Häll i lingonen och rör runt.
  3. Servera parfaiten med den ljumma såsen ringlad runt och garnera med färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.