Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kastanjer med getostsmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kastanjer och hela schalottenlökar är mysigt matpyssel till förrätt. Getostsmör till är pricken över i.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett lager grovt salt i botten på ett ugnssäkert fat. Skölj kastanjerna och skär ett kryss i toppen på varje kastanj. Lägg kastanjerna med toppen upp i saltet. Lägg schalottenlökarna bredvid med skalen kvar. Rosta dem i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Mosa osten och blanda med smör och citron. Skala kastanjerna med händerna eller med en liten kniv. Skär av rotfästet på löken och tryck ut löken ur skalet. Njut med getostsmöret till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.