- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Här kommer en lättlagad kaka som du kommer att älska!
Kakan är jättegod i sin enkelhet och lätt att variera.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en bakform med löstagbar botten med mjukt margarin.
- Smält margarinet i en kastrull på svag värme. Tag kastrullen från plattan. Tillsätt sockret, rör om, använd gärna degskrapa.
- Tillsätt ägget och rör om. Häll i mjölet och rör till en jämn smet. Häll smeten i den smorda formen.
- Tryck ner önskad fyllning i smeten. Äpplena skalas och klyftas, plommen kärnas ur och skärs itu.
- Strö pärlsocker över.
Grädda i mitten av ugenen i 15-20 min. När kakan är lite hård på kanterna och kladdig i mitten är den färdig.
- Bjud kakan ljummen med vispad grädde, glass eller vaniljsås till.
Publicerat den
18 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vad jag älskar denna kaka, har gjort den massor av ggr av alla äpplen vi har i trädgården. Så glad att jag hittade receptet. Tack
Den här kakan passar utmärkt hela året runt. Det är bara att stoppa i vad som finns i trädgården/fruktdisken för tillfället och det blir alltid lika bra. Fort går det också, så det är den perfekta kakan att smälla ihop när man får oväntat besök. Tack för detta underbara recept!
Kan bara hålla med detta recept är min favorit på landet.Slippa massor av disk:) Kakan blir kanon god med blåbär och hallon björnbär också.
Kanongod o enkel hade krusbär i
Vill bara säga det att det går alldeles utmärkt att byta ut vetemjölet till glutenfritt mjöl. Blev lika gott!
Hej!!Har också detta recept sedan ett par år tillbaka!Det är ett kanonrecept!!Jag jobbar i storkök och där har vi gjort denna kaka till ca 150 personer.Vi har prövat med många olika frukter och bär.. <<<<Senast prövade jag med jordgubbar. då blandade jag en liter bär med 1 tsk potatismjöl och 2 tsk florsocker innan jag strödde dem över kakan.därefter lite pärlsocker och flagad mandel:SUPERGOTT!! PRÖVA!!
Jätteenkel och god, fast min kaka blev bränd redan efter 13 minuter. Nästa gång sänker jag ugnstemperaturen.