Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokos- och persikokakor

 
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Kokos är gott och ger lite motstånd i dessa härligt kladdiga kakor. Gillar du kokostoppar, så kommer du att älska de här små läckerbitarna som också smakar persika. Den syrliga citron- och färskostglasyren ger kakan ännu mer frisk smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en långpanna, 30x40 cm, med kokosflingor.
  2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Blanda ner kokosflingorna i det smälta smöret. Rör ner kokosblandningen i äggsmeten. Tillsätt persikoaromen. (På flaskan står 1 krm / portion.)
  4. Häll smeten i formen i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen 15-20 minuter.
  5. Glasyr: Rör ihop färskost, florsocker, citronrasp och -saft till en slät glasyr. Då kakan svalnat fördela glasyren över den och skär i rutor. Pynta med en persikohalva på varje ruta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.