Panerade kycklingben med kokos och ett fruktigt pilaffris gör att du drömmer dig bort till orienten. Yoghurtsåsen till gör denna festmåltid att minnas.
Instruktioner
- Torka av kycklingen med hushållspapper. Blanda mjöl, chilipulver, 1 tsk salt och 1 krm peppar på en tallrik. sprid ut kokosen på en annan tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik.
- Vänd kycklingbenen, ett i taget, först i mjöl, sen i äggvispet, och rulla dem sist i kokosen. Stek kycklingbenen i omgångar i rikligt med smör i en stor stekpanna tills de fått färg runtom. Passa så inte paneringen bränns. Lägg över i en ugnssäker form.
- Sätt ugnen på 200 grader. Gör nu riset.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och tärna paprika och äpple. Färs lök och vitlök i 2 msk olivolja i en kastrull. Tillsätt riset och fräs ytterligare ca 2 minuter.
- Häll på 5 dl vatten och kycklingfond. Tillsätt kanelstång och kardemumma. Låt småkoka under lock tills riset är färdigt, se på förpackningen för tid. Slå eventuellt på mer vatten om det behövs.
- Tillsätt paprika och äpple när 2 minuter av koktiden återstår. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner myntan strax före servering. Gör klart kycklingen och yoghurtsåsen undertiden.
- Lägg kycklingen i en ugnssäker form och stek färdigt i ugnen i ca 15 minuter. Skär ett snitt i den tjockaste delen och kontrollera så att köttsaft kommer ur.
- Blanda matyoghurt, finrivet skal av lime, pressad juice och chilisås. Smaka av med salt.
- Servera kycklingbenen med pilaffriset och sweet chili-yoghurten.
Publicerat den
21 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar