Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokoskyckling med fruktigt pilaffris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Panerade kycklingben med kokos och ett fruktigt pilaffris gör att du drömmer dig bort till orienten. Yoghurtsåsen till gör denna festmåltid att minnas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka av kycklingen med hushållspapper. Blanda mjöl, chilipulver, 1 tsk salt och 1 krm peppar på en tallrik. sprid ut kokosen på en annan tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik.
  2. Vänd kycklingbenen, ett i taget, först i mjöl, sen i äggvispet, och rulla dem sist i kokosen. Stek kycklingbenen i omgångar i rikligt med smör i en stor stekpanna tills de fått färg runtom. Passa så inte paneringen bränns. Lägg över i en ugnssäker form.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Gör nu riset.
  4. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och tärna paprika och äpple. Färs lök och vitlök i 2 msk olivolja i en kastrull. Tillsätt riset och fräs ytterligare ca 2 minuter.
  5. Häll på 5 dl vatten och kycklingfond. Tillsätt kanelstång och kardemumma. Låt småkoka under lock tills riset är färdigt, se på förpackningen för tid. Slå eventuellt på mer vatten om det behövs.
  6. Tillsätt paprika och äpple när 2 minuter av koktiden återstår. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner myntan strax före servering. Gör klart kycklingen och yoghurtsåsen undertiden.
  7. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och stek färdigt i ugnen i ca 15 minuter. Skär ett snitt i den tjockaste delen och kontrollera så att köttsaft kommer ur.
  8. Blanda matyoghurt, finrivet skal av lime, pressad juice och chilisås. Smaka av med salt.
  9. Servera kycklingbenen med pilaffriset och sweet chili-yoghurten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.