Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolafyllda rawfoodbollar

 
  • Serverar: 7 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

De här söta rawfoodbollarna kommer garanterat att gå hem hos både stora och små. Ett roligt och nyttigt alternativ till vanligt godis. Det är dessutom helt glutenfritt. Den här första gången blev det bara sju stycken och de blev uppätna så fort jag hade tagit bilderna till bloggposten. Min yngsta dotter frågade mig minst hundra gånger (kändes det som i alla fall) om jag inte var klar snart så hon kunde få smaka. De blev en hit! Som fudge använde jag mjuka medjooldadlar och vanilj som jag mixade ihop till en mjuk god smet. Att rulla smeten kan vara riktig kladdigt så ett tips är att smörja in handflatorna med lite kokosolja. Då går det lätt.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg alla ingredienser utom chokladen i en mixer och mixa tills du har en slät smet. Lägg smeten i frysen ca en timma. Det kommer att göra den mindre kladdig och det blir lättare att rulla bollar. Smörj in handflatorna med lite koksolja och rulla små runda bollar. Lägg bollarna på en tallrik och ställ dom i frysen en halvtimma så att de stelnar lite. Stoppa en pinne i varje boll och doppa snabbt i smält choklad. Strössla över något strössel du tycker om. Ställ bollarna i ett glas tills chokladen stelnat helt. Förvara i kylen upp till två veckor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.