Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolafyllda veteknyten

 
Skriv ut

Ännu en go bulle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250 grader
  2. Mät upp mjöl (spara 1/2 dl till utbakning), socker och salt i en matberedare. Tillsätt smöret, kör på högsta hastighet en kort stund till. Smula jästen i en skål, tillsätt mjölken (kall), rör tills jästen löst sig.
  3. Häll jästblandningen i matberedaren, kör tills degen är smidig. Ta upp degen på mjölat bakbord, arbeta den en kort stund. Kavla ut degen till en rektangel, 30×36 cm. Skär degen i 6×6 cm stora rutor.
  4. Fyllningen: Lägg en klick kolasås på varje degbit och strö över hackade nötter. Vik hörnen så att de möts, nyp ihop knytet. Lägg bullarna i pappersformar på plåtar. Låt knyterna jäsa under bakduk ca 1 1/2 timme, de ska jäsa till dubbel storlek.
  5. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.