Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolakladdkaka

 
Skriv ut

Ett recept som egentligen inte skiljer sig så mycket från andra kladdkakor men jag kör stenhårt på detta och får man bara till kladdigheten är man med i matchen. "Kolaktigheten" i överdraget kan man variera efter eget tycke, koka länge - knäckstuk, koka lite kortare - vääääldigt lös/mjuk kola, efter eget tycke som sagt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Först gör du kakan på följande vis: Smält smöret. Vispa ihop ägg, socker och vanilj i en bunke. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Blanda i smöret. Häll blandningen i en smord form med löstagbara kanter. Ugnen på 175° och låt den vara där ca 20 minuter.
  2. Därefter blandar du ihop kolasmeten så här: Blanda grädde, socker, sirap och choklad. Sjud/koka ihop till tjock jämn smet medan kakan är i ugnen. Ta bort från plattan och rör i smöret. Häll över allt på chokladbotten, låt kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.