Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kondenskolabollar med kokoskakao

(3 kommentarer)  
Kondenskolabollar med kokoskakao Kondenskolabollar med kokoskakao
 • Serverar: 50-60 portioner
 • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Dessa små minikolabollar är en stor favorit på julgodisbordet. Både mor i huset och nissar kräver att jag gör åtminstone 2 satser. Det är en härligt mjuk kola som smälter fint i munnen. Ett litet tips i energibesparingstider är att koka många burkar på samma gång. Ni har då kolasås, kolakräm och mjuk kola för lång tid framåt. Till jul brukar jag koka 6 burkar samtidigt i en stor kastrull. 2 burkar tar jag upp efter 1 timme, då är de kolasås 2 burkar tar jag upp efter 2 timmar, då är de kolakräm De 2 sista får koka i 3 timmar och blir då mjuk kola. Märk sen burkarna om det är sås, kräm eller kola. Håller minst 1år oöppnade. Öppnad burk bör användas inom 1-2 veckor och förvaras i kyl.

Ingredienser

Instruktioner

Ta pappret av mjölkburken men öppna den inte. Lägg burken i en kastrull och fyll på med vatten så det gott och väl täcker. Koka upp och låt småkoka i 3 timmar. Ta upp burken och låt den svalna innan ni öppnar den. Blanda kokos, kakao och vanillinsocker på en tallrik. Öppna kolaburken och klicka ut knappt teskedsstora bitar i kokosblandningen. Rulla runt och forma dem till minibollar, som placeras i knäckformar. Låt kallna i kyl några timmar eller mer före servering. Förvaras i kylen.

Kommentarer (3)

 • oliviaS 26 november 2013

  Låter supersmarrigt, ska definitivt testas till helgen! Det jag undrar är om kolan blir väldigt klibbig? Om det kan vara bra att slå in den i papper? Blir den väldigt seg? Har, som du förstår, inte gjort kola tidigare. :)

 • Anderstam 26 november 2013

  Kolan blir inte kladdig så den behöver papper. Ganska mjuk när den är rumsvarm men inte kladdig. Förvara den i kylskåp före servering så är den som mjuk kola. Lycka till! Anderstam.

 • Linna5 21 december 2013

  Jättegott! Kommer definitivt att göra igen. Men för mig räckte det med hälften av mängden kokos, som tur var, för jag hade inte så mycket. ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.