Dessa små minikolabollar är en stor favorit på julgodisbordet. Både mor i huset och nissar kräver att jag gör åtminstone 2 satser. Det är en härligt mjuk kola som smälter fint i munnen. Ett litet tips i energibesparingstider är att koka många burkar på samma gång. Ni har då kolasås, kolakräm och mjuk kola för lång tid framåt. Till jul brukar jag koka 6 burkar samtidigt i en stor kastrull. 2 burkar tar jag upp efter 1 timme, då är de kolasås 2 burkar tar jag upp efter 2 timmar, då är de kolakräm De 2 sista får koka i 3 timmar och blir då mjuk kola. Märk sen burkarna om det är sås, kräm eller kola. Håller minst 1år oöppnade. Öppnad burk bör användas inom 1-2 veckor och förvaras i kyl.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Låter supersmarrigt, ska definitivt testas till helgen! Det jag undrar är om kolan blir väldigt klibbig? Om det kan vara bra att slå in den i papper? Blir den väldigt seg? Har, som du förstår, inte gjort kola tidigare. :)
Kolan blir inte kladdig så den behöver papper. Ganska mjuk när den är rumsvarm men inte kladdig. Förvara den i kylskåp före servering så är den som mjuk kola. Lycka till! Anderstam.
Jättegott! Kommer definitivt att göra igen. Men för mig räckte det med hälften av mängden kokos, som tur var, för jag hade inte så mycket. ;)