Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korv i kopp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Värmande buljong med julkorv, rotfrukter och annat gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala alla rotfrukter och skär i lika stora bitar, ca 2x2 cm. Ansa och dela brysselkålen. Strimla purjolöken grovt. Bryn fläsket i smöret i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt alla grönsaker utom purjolöken. Stek under omrörning i någon minut utan att de tar färg. Tillsätt purjolöken.
  2. Häll i portvinet och buljongen. Tillsätt timjan och lagerblad. Låt puttra ca 10 minuter tills rotsakerna nästan är mjuka. Tillsätt korven och äpplet. Sjud i ytterligare 5 minuter. Smaaka av soppan med salt och peppar.
  3. Servera med riven pepparrot på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.