Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korv och/eller hamburgerbröd

 
Skriv ut

Gott med hembakat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vätskan till fingervarmt. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt oljan, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa ca: 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den väl och baka sedan ut den till hamburgerbröd eller korvbröd.
  3. Hamburgerbröd: Kavla ut degen till en knappt cm-tjock platta. Ta med mått ut ca: 30 runda kakor, ca: 8 cm i diameter. Lägg dem på plåt att jäsa i ca: 30 minuter.
  4. Korvbröd: Dela degen i ca: 24 bitar. Rulla dem till långa bröd, som läggs på plåt att jäsa i ca: 30 minuter.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i 5-8 minuter. Låt bröden kallna under bakduk på galler. De går bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.