Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftspad, ny lag

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

MatAnders och jag modifierade kräftlag för omkokning av köpeskräftor. Halvsöt sherry var en kick och gifte sig fint med dillen.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vattnet, lägg i de övriga ingredienserna. Låt koka i en halvtimme, låt svalna. När lagen svalnat tar du fram de tinade köpta och så kan du smaka av den lagen och avgöra om du vill ha i ngn dl av den. Annars häller du av spadet o lägger ner kräftorna i den nya lagen. Jag tinade kräftpaketet mkt långsamt i kyl, 3 dagar, för bästa resultat. Vi lät kräftorna ligga i lagen flera timmar. Ju längre desto bättre...

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anmawa 3 september 2009

    Jag brukar ta 7-8 liter vatten, 3 dl grovsalt, 4 sockerbitar, 1 burköl och rikligt med dillkronor. Sen låter jag det koka 10 minuter. Lyft ur dillen, men spara och när lagen har svalnat och är ljummen så lägger jag i mitt paket med frysta kräftor direkt från frysen. Och så lägger jag dillen överst. Så får de tina ett dygn i den nya lagen i kylskåpet. Men nu slänger jag nog i lite sherry också. Tack för tipset.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.