Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftstjärtar med nudlar i ingefärsolja

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten är perfekt när du är på jakt efter en snabblagad men ändå lite lyxig rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala ingefäran och hacka den mycket fint. Skala vitlöken. Strimla skalet på ena halvan av citronen med ett zestjärn. Pressa citronen. Hacka persiljan fint. Skölj och ansa purjon och skär den i långa, smala strimlor.
  2. Koka upp en stor kastrull med vatten.Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och pressa ner vitlöken. Tillsätt ingefära och citronskal och fräs ca 2 min.
  3. Tillsätt citronsaften, kräftspadet samt fond eller buljongtärning. Lägg i persiljan och låt koka ihop en kort stund. Tillsätt kräftstjärtarna och låt dem fräsa med ca 1 min.
  4. Lägg nudlar och purjostrimlor i det kokande vattnet och låt koka ca 4 min. Häll av vattnet och låt nudlar och purjo ånga av. Lägg upp på tallrikar, gärna varma, och skeda över kräftssåsen. Servera med ett gott, vitt bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • asaedetun 7 juni 2009

    Detta verkar väldigt gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.