Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddgrillad snabbrimmad lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Knaprigt grillat laxskinn är en delikatess. Grillmetod: Indirekt värme i klotgrill eller liknande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa laxen men behåll det fjällade skinnet. Blanda vatten och salt och lägg laxen i lagen i ca 15 minuter. Ta upp fisken och torka den torr.
  2. Lägg ingredienserna till kryddblandningen i en mortel och stöt kryddorna lätt. Gnid in laxen med kryddorna.
  3. Placera laxen på grillen med skinnsidan nedåt. Grilla 10-15 minuter tills skinnet är knaprigt, vänd fisken och grilla ytterligare ett par minuter tills fisken känns färdig.
  4. Servera med nykokt färskpotatis och picklade grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.