- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Lyxa till det på nyår!
Rulla in hjortfilén i väldoftande kryddor, stek den och servera med rostade morötter och ett gott mandelpotatismos.
Instruktioner
- Mal alla kryddor i en mortel.
- Filéerna:
Gnid in köttet med kryddblandningen och bryn i lite smör på hög värme.
- Låt köttet gå klart i ugn på 150 grader, cirka 10 minuter. Lägg i folie eller smörpapper och håll varmt.
- Blanda samman yoghurt med lime. Smaka av med socker, salt och lite olivolja.
- Rostade morötter:
Dela morötterna i grova bitar och rosta dem i olivolja i ugn, smaka av med strimlad persilja och svartpeppar.
- Mandelpotatismos:
Koka potatisen utan salt, det är bättre att smaka av moset när man blandar samman det.
- Värm mjölk och smör.
Pressa potatisen och blanda den med mjölk och smör. Vispa fluffigt och smaka av med lite socker, det tar fram den naturliga sötman i potatisen.
- Smaksätt med finskuren körvel.
- Servera köttet med potatismoset och de rostade morötterna.
Publicerat den
29 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar