Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med apelsin-kokta grönsaker

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En örtfylld kyckling med läckra apelsin-kokta grönsaker

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i bitar. Hacka örterna och pressa in dem under kycklingskinnet. Bind upp med steksnöre om det behövs. Pressa limesaft över, salta och peppra. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kycklingbitarna med skinnsidan ner tills skinnet fått fin färg. Lägg över i ugnsfast form och efterstek i 150 ° varm ugn i ca 20 minuter.
  2. Skala och slanta moroten tunt, skär fänkålen i tunna klyftor. Lägg grönsakerna i en kastrull och tillsätt apelsinsaften. Späd med buljongen och lägg i rosmarinen, låt koka i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera kycklingen med grönsakerna och eventuellt tillsammans med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.