Fräs kycklingkött, purjolök och vitlök i oljan i en stekpanna på medelstark värme i ca 5 min.
Tillsätt tomaterna, tomatpurè, basilika, salt och peppar. Späd med vattnet och låt allt koka på svag värme i ca 15min
Värm ugnen till 200 grader, varmluftsugn till 180 grader.
Bred ut hälften av kyckling- och tomatsåsen i en rektangulär ungssäker form. Lägg på 4 av lasangeplattorna. Häll på resten av kyckling- och tomatsåsen och sist de återstående lasangeplattorna.
Koka upp mjölken i en kastrull. Rör ut majsstärkelsen med lite kallt vatten till en redning.
Rör ner den i mjölken och låt såsen koka ett par minuter tills den tjocknat. Blanda i mjukosten och smaksätt med salt och peppar. Bred ut såsen i formen.
Strö över parmesanosten och gratinera i ugnen tills rätten är genomvarm och ytan har fin färg ca 25 minuter.