Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingwok hoisin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hoisinsåsens sötma passar utmärkt med mör kyckling, chilins skärpa och de fylliga och knapriga jordnötterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva kycklingfiléerna tunt. Hacka vitlöksklyftorna och skiva salladslöken tunt. Riv ingefäran fint och kärna ur och skiva chilin tunt.
  2. Hetta upp oljan i en wok- eller teflonstekpanna på hög värme. Lägg i kycklingen och woka 2-3 minuter tills kycklingen är gyllene. Ta upp kycklingen med en hålslev så att oljan stannar i pannan.
  3. Lägg vitlök, salladslök, ingefära och chili i woken och woka 30 sekunder så att oljan får smak. Tillsätt jordnötterna och woka 1-2 minuter tills de blivit gyllene. Lägg tillbaka kycklingen i woken och woka cirka en minut så att kycklingen tar åt sig smaken av oljan.
  4. Blanda kycklingbuljong, hoisinsås och soja i en skål och häll sedan blandningen över ingredienserna i woken. Woka ytterligare 3-4 minuter tills såsen har reducerats lätt och börjat tjockna och täckt kycklingen. Servera woken med ångkokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.