En slags tigerkaka med glasyr, med smak av choklad och apelsin. Populär i Norge.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 º.
Vispa smör och socker poröst. Rör i äggen och äggvitan. Tillsätt rivet skal, mjölk, mjöl och bakpulver. Fördela smeten i två skålar och blanda i kakao i den ena.
- Klicka ut den ena smeten i en form, ca 24 cm i daim, och lämna mellanrum. Klicka sedan ut den andra smeten i mellanrummen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
- Fyllning:
Blanda smör, florsocker, äggula, apelsinsaft och apelsinskal. Spara ca 1/3 av fyllningen till senare. Smält chokladen och rör ner i resten av fyllningen.
- Dela kakan i 2 delar och bred på ungefär hälften av chokladfyllningen. Lägg på den andra kakhalvan och bred nu över den ljusa fyllnigen.
- Smeta sedan på resten av chokladfyllningen runtom kakan och spritsa några dekorativa toppar ovanpå.
Publicerat den
23 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar