- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Polpette al sugo, så heter rätten på Italienska. En riktig Lady och Lufsen pasta.
Tips!
Förbered tomatsåsen och köttbullarna kvällen innan. Koka sedan Spaghetti Pronto under tiden du värmer på såsen i 2–3 minuter. Blanda ihop och servera. En supersnabb middag!
Minska på mängden chili i såsen om dina barn inte gillar stark mat!
Instruktioner
- Fräs vitlöken i olivolja i en stekpanna tillsammans med chiliflakes. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare en minut. Häll i krossad tomat, balsamvinäger, rosmarin och socker. Krydda med salt och peppar. Låt puttra ihop på svag värme ca 15 minuter.
- Blanda havregryn eller ströbröd med mjölk i en bunke. Låt svälla ca 5 minuter. Bryn den hackade löken i olivolja i en stekpanna och blanda ned i bunken. Tillsätt ägg, nötfärs, och två finrivna vitlökar. Arbeta ihop till en smidig färssmet. Krydda med salt och peppar. Rulla till köttbullar och stek i rikligt med olivolja i en stekpanna. Lägg de brynta köttbullarna i tomatsåsen och låt dem bli klara, ca 5–10 minuter.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda försiktigt ner den nykokta pastan i såsen med köttbullarna. Smaka av med ytterligare salt och peppar. Toppa med basilika och parmesanost.
Publicerat den
7 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar