Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läckergommens kycklingfat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till den här kycklingrätten väljer man efter egen smak och i viss mån efter kassan. Den mustiga marineringen och kryddstekningen ger rätten karaktär och grönsakstillbehören behöver bara kompletteras med kokt ris eller potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingbitarna och låt dem stå svalt ca 30 minuter.
  2. Hetta upp hälften av oljan och stek kycklingbitarna. Pensla dem ytterligare med marinaden under stekningen och låt dem steka efter tills de är helt möra.
  3. Skala löken och bryn den hel i resten av oljan. Stek den under lock tills den är mjuk. Salta.
  4. Skiva champinjonerna och stek dem i smöret eller margarinet. Salta, peppra och droppa över lite citron över svampen.
  5. Värm tomaterna och krydda dem med lite dragon och ev salt och peppar.
  6. Lägg upp kycklingen på varmt fat och garnera med grönsakerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.