Det här är en riktigt exklusiv anrättning för verkliga läckergommar. En len och lätt skinkmousse omgiven av sparrissås, allt kärleksfullt tillrett av de allra finaste råvaror.
Instruktioner
- Skala och finhacka shalottenlöken, fräs den lätt i lite matfett och låt den svalna. Kör skinkan i matberedare och blanda den sedan en skål med löken.
- Vispa grädden och häll den i skålen. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt dem. Salta och peppra. Smörj 4 ugnsfasta portionsformar och fördela smeten i dem. Ställ formarna i vattenbad i ugnen i 175 grader, 20-25 minuter.
- Koka färsk sparris ca 10 minuter eller koka den frysta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 8 knoppar. Kör resten i en mixer tillsammans med grädde och äggulor. Pressa i citronen och salta och peppra.
- Värm såsen på svag värme tills den börjar sjuda. Lägg skinkmoussen på 4 assietter och fördela såsen runtom. Dekorera med sparrisknopparna och servera genast.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar