Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkmousse med sparrissås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en riktigt exklusiv anrättning för verkliga läckergommar. En len och lätt skinkmousse omgiven av sparrissås, allt kärleksfullt tillrett av de allra finaste råvaror.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka shalottenlöken, fräs den lätt i lite matfett och låt den svalna. Kör skinkan i matberedare och blanda den sedan en skål med löken.
  2. Vispa grädden och häll den i skålen. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt dem. Salta och peppra. Smörj 4 ugnsfasta portionsformar och fördela smeten i dem. Ställ formarna i vattenbad i ugnen i 175 grader, 20-25 minuter.
  3. Koka färsk sparris ca 10 minuter eller koka den frysta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 8 knoppar. Kör resten i en mixer tillsammans med grädde och äggulor. Pressa i citronen och salta och peppra.
  4. Värm såsen på svag värme tills den börjar sjuda. Lägg skinkmoussen på 4 assietter och fördela såsen runtom. Dekorera med sparrisknopparna och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.