Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med sparrissås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lyxig rätt med en god sparrissås. Är det säsong för färsk sparris så använder jag det , annars går det utmärkt med fryst sparris. Glöm inte att spara kokspadet från sparrisen, det ska man ha i såsen Jag serverar potatis eller ris till

Ingredienser

Instruktioner

Putsa filén och stek den hel i matfettet. Salta och peppra Koka sparrisen i lättsaltat vatten. Skär av sparrisstjälkarna så att 5 cm återstår av knoppändan. Mixa stjälkarna. Mät uppkokspad i en gryta,smula ner buljongtärningen och koka upp. Tillsätt sparrismix och vispa ner grädden med mjölet. Låt sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar. Skär upp fläskfilén i skivor och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.