Gott med lax. En ny variation.
Instruktioner
- Sätt igång potatiskoket. Glöm inte att salta vattnet ordentligt.
- Skölj av sparrisen. Bryt eller skär av de ofta torra nederändarna. 3–4 cm brukar vara lagom. Skär sedan den fina delen av sparrisen i 3 cm långa bitar.
- Ansa salladslöken/lökarna och skär även dem i 3 cm långa bitar.
- Lägg smöret i en kastrull och fräs sparris- och lökbitarna ett par minuter på ganska låg värme. Salta och peppra.
- Häll i mjölken och flaskfonden/smula i buljongtärningsbiten och rör om.
- Rör ner crème fraichen. När du fått en slät sås med sparris- och lökbitar smakar du av med salt, peppar och pressad citron.
- Servera till potatisen och laxen.
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Provade denna sås till grillad lax och potatis, blev verkligen jättgott. Fin sås, len i smaken, med grönsakerna i , så enkel. Jag glömde faktiskt citronen, men det blev bra ändå :-)