Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökt lax med sparrissås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott med lax. En ny variation.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt igång potatiskoket. Glöm inte att salta vattnet ordentligt.
  2. Skölj av sparrisen. Bryt eller skär av de ofta torra nederändarna. 3–4 cm brukar vara lagom. Skär sedan den fina delen av sparrisen i 3 cm långa bitar.
  3. Ansa salladslöken/lökarna och skär även dem i 3 cm långa bitar.
  4. Lägg smöret i en kastrull och fräs sparris- och lökbitarna ett par minuter på ganska låg värme. Salta och peppra.
  5. Häll i mjölken och flaskfonden/smula i buljongtärningsbiten och rör om.
  6. Rör ner crème fraichen. När du fått en slät sås med sparris- och lökbitar smakar du av med salt, peppar och pressad citron.
  7. Servera till potatisen och laxen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lattelisa 15 september 2008

    Provade denna sås till grillad lax och potatis, blev verkligen jättgott. Fin sås, len i smaken, med grönsakerna i , så enkel. Jag glömde faktiskt citronen, men det blev bra ändå :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.