En gräddtårta för oss som tänker på vikten men ändå vill unna oss livets goda. 5 "streck" per bit. (räknat på 10 bitar)
Instruktioner
- Bottnen:
Separera ägg så att du får vitan och gulorna var för sig. Vispa vitorna till hårt och ställ åt sidan. Vispa äggulor och övriga ingredienser till en jämn smet. Vänd försiktigt ner den uppvispade äggvitan. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda i 200° i 30 minuter
- Dela tårtbotten i 3 delar. Bred på sylten på den första och lägg på mellankakan. På denna breder du på vaniljkrämen. Lägg på den översta kakan och bred över den uppvispade grädden. Garnera sedan efter tycke och smak. Exempelvis siktad kakao, skivade jordgubbar, mandarinklyftor, vindruvor, kiwi m.m
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar