Våriga, läckra dolmar gjorda på isbergssallad och lax.
Instruktioner
- Börja med vinägretten. Skala och hacka löken. Blanda ättika, socker och vatten med löken. Låt stå kallt över natten.
Blanda i ärter strax före servering.
- Skär den färska laxen i grova bitar, lägg i en matberedare tillsammans med ägg, grädde, tabasco, 3 krm salt och 1 krm peppar. Mixa ca 10 sekunder tills färsen går ihop.
Skär den rökta fisken i mindre bitar, blanda den och dillen med färsen utan att mixa.
- Koka upp vatten i en stor kastrull. Lossa bladen från salladshuvudena. Doppa dem i det kokande vattnet så de mjuknar. Kyl i iskallt vatten. Låt dem rinna av på en handduk.
Fördela laxröran i bladen och vik/rulla ihop till dolmar och lägg med skraven nedåt.
- Skala och finhacka löken, lägg dolmarna lätt i en stekpanna med lock, häll på vinet och löken, krydda med ½ tsk salt.
Koka upp med locket på och låt sjuda ca 5 minuter. Ta från värmen och låt stå ca 10 minuter.
- Servera laxdolmarna med ärtvinägretten och eventuellt med potatis. Garnera med ärtskotten.
Publicerat den
20 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar