Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxdolmar med ärtvinägrett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Våriga, läckra dolmar gjorda på isbergssallad och lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med vinägretten. Skala och hacka löken. Blanda ättika, socker och vatten med löken. Låt stå kallt över natten. Blanda i ärter strax före servering.
  2. Skär den färska laxen i grova bitar, lägg i en matberedare tillsammans med ägg, grädde, tabasco, 3 krm salt och 1 krm peppar. Mixa ca 10 sekunder tills färsen går ihop. Skär den rökta fisken i mindre bitar, blanda den och dillen med färsen utan att mixa.
  3. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lossa bladen från salladshuvudena. Doppa dem i det kokande vattnet så de mjuknar. Kyl i iskallt vatten. Låt dem rinna av på en handduk. Fördela laxröran i bladen och vik/rulla ihop till dolmar och lägg med skraven nedåt.
  4. Skala och finhacka löken, lägg dolmarna lätt i en stekpanna med lock, häll på vinet och löken, krydda med ½ tsk salt. Koka upp med locket på och låt sjuda ca 5 minuter. Ta från värmen och låt stå ca 10 minuter.
  5. Servera laxdolmarna med ärtvinägretten och eventuellt med potatis. Garnera med ärtskotten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.