Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Paj av färdig djupfryst smördeg

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält degplattan. Kavla ut degen till en kvadrat 30x30 cm.
  2. Lyft degplattan i en pajform (30 cm i diameter)
  3. Degkanterna får hänga över formens kanter. Pensla kanterna med ägg och nagga ytan med gaffel.
  4. Grädda botten i 200 grader i ca 15 minuter.
  5. Tillred fyllningen under tiden. Skär itu och skölj purjon, skär den därefter i strimlor.
  6. Fräs purjon en stund i oljan.
  7. Vispa äggen så att gulan och vitan blandas. Tillsätt färskosten, mjölken, avrunnen kapris, dillen, citronsaften och svartpeppar.
  8. Lyft strimlad lax på den förgräddade pajen.
  9. Tillsätt strimlad purjo. Häll ostblandningen överst.
  10. Grädda i ytterligare ca 20 minuter.
  11. Servera pajen ur formen eller lyft den på ett fat dekorerat med salldsblad.
  12. Servera en god sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.