Paj av färdig djupfryst smördeg
Instruktioner
- Smält degplattan. Kavla ut degen till en kvadrat 30x30 cm.
- Lyft degplattan i en pajform (30 cm i diameter)
- Degkanterna får hänga över formens kanter. Pensla kanterna med ägg och nagga ytan med gaffel.
- Grädda botten i 200 grader i ca 15 minuter.
- Tillred fyllningen under tiden. Skär itu och skölj purjon, skär den därefter i strimlor.
- Fräs purjon en stund i oljan.
- Vispa äggen så att gulan och vitan blandas. Tillsätt färskosten, mjölken, avrunnen kapris, dillen, citronsaften och svartpeppar.
- Lyft strimlad lax på den förgräddade pajen.
- Tillsätt strimlad purjo. Häll ostblandningen överst.
- Grädda i ytterligare ca 20 minuter.
- Servera pajen ur formen eller lyft den på ett fat dekorerat med salldsblad.
- Servera en god sallad till.
Publicerat den
12 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar