Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lefsa från Nordland

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Det finns många varianter på detta norska kaffebröd. Är just detta inte något för dig så kan du kika på denna länk där det finns över 200 betygsatta recept. (Dock på norska och du får söka på "lefse") Lycka till och hoppas att du hittar vad du letat efter! http://www.matoppskrift.no/sider/sokemaskin.asp?search=lefse&type=viewoppskriftersok

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör och socker poröst. Rör ner ägget. Tillsätt hjorthornssalt, kefir och mjöl samtidigt som du rör om, och knåda till en deg.
  2. Forma degen till en rulle så att du kan dela upp den i 12 lika stora bitar. Kavla ut varje bit så att den blir ½ cm tjock och grädda dem sedan på en stekplatta, i stekpanna eller på bakplåtspapper i ugnen. (200º)
  3. När brödet svalnat brer du på smör och strör över socker och kanel efter smak. (Om du blandar smör, socker och kanel till en smet och brer på slipper du alla sockerkorn överallt.)
  4. Vik brödet dubbelt och skär i 3 "pajbitar"

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.