Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonrutor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ljuvliga

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker smidigt i matberedaren. Blanda i ägg och sirap.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, russin och kryddor i en skål. Rör ner detta i smeten växelvis med gräddfilen.
  3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter i 200-225 grader.
  4. Stjälp upp kakan på sockrat bakpapper. Låt den svalna. Dela kakan tvärsöver i två delar.
  5. Fyllning. Vispa grädden. Blanda i sylten. Bred lingongrädden på ena halvan. Lägg på den andra.
  6. Garnering. Rör ihop florsocker och vatten. Bred glasyren över kakan och garnera med lingon.
  7. Låt kakan stå kallt några timmar, gärna över natten. Skär den i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kekke46 28 september 2010

    Vilken värme ska det vara på dom.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.