Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Liten endiveentré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Endive på rostat bröd i gott sällskap med parmaskinka, getost, honung och solrosfrön är en liten men matig rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort roten på endiven. Dela dem i 3 skivor längs med. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i endiverna. Ringla över honung, salta, peppra och stek endiven ca 2 min på varje sida.
  2. Rosta brödet under tiden. Ta upp endiven och lägg den på brödskivorna. Lägg på skinkan.
  3. Låt osten smälta i stekpannan på svag värme under om rörning i honungsåsen, tillsätt ev vatten.
  4. Skeda ost- och honungsåsen över endiverna. Garnera med solrosfrön och timjan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.