Buljongen som blir över när löken kokas kan användas till soppor och grytor.
Instruktioner
- Ansa och skölj löken. Snitta ca 2 cm långa kryss i löken från roten.
Koka upp buljongen i en vid panna. Lägg i löken och sjud under lock 1 min. Låt den svalna i buljongen.
- Vinägrett: Vispa ihop vinäger, vatten, örtsalt och peppar. Tillsätt oljan under forsatt vispning.
Ringla lite olja över ett ugnssäkert fat.
Ta upp löken och lägg den i grupper om 2-3 lökar på fatet. Skär mozzarellan i ½ cm tjocka skivor. Lägg en skiva mozzarella på lökarna och bind med en skiva skinka till knippor.
Sätt ugnen på grill 250 grader. Gratinera löken mitt i ugnen med ugnsluckan öppen 2-5 min. tills osten har smält och skinkan fått vacker färg.
Skeda över vinägretten. Peppra. Garnera med persilja.
Publicerat den
9 juni 2011
Skriv kommentar