Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Liten lökentré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Buljongen som blir över när löken kokas kan användas till soppor och grytor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skölj löken. Snitta ca 2 cm långa kryss i löken från roten. Koka upp buljongen i en vid panna. Lägg i löken och sjud under lock 1 min. Låt den svalna i buljongen.
  2. Vinägrett: Vispa ihop vinäger, vatten, örtsalt och peppar. Tillsätt oljan under forsatt vispning. Ringla lite olja över ett ugnssäkert fat. Ta upp löken och lägg den i grupper om 2-3 lökar på fatet. Skär mozzarellan i ½ cm tjocka skivor. Lägg en skiva mozzarella på lökarna och bind med en skiva skinka till knippor. Sätt ugnen på grill 250 grader. Gratinera löken mitt i ugnen med ugnsluckan öppen 2-5 min. tills osten har smält och skinkan fått vacker färg. Skeda över vinägretten. Peppra. Garnera med persilja.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.