Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Löksoppa extraordinaire

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gillar du löksoppa ska du prova det här. "Vanliga" recept på löksoppa tar kanske 20 minuter. Men inte den här. Räkna med 2 timmar. Men så smakar den något alldeles utöver det vanliga. Receptet är ursprungligen komponerat av min älskade svägerska Karin Maly, och jag har bara gjort några smärre ändringar. Den är inte gratinerad, då alla inte gillar det. Serveras istället med en god riven ost och brödkrutonger som var och en får lägga i sin varma soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Puttra löken under lock på svag värme i 15 minuter. Löken får inte stekas.
  2. Tillsätt salt och socker och bryn på starkare värme i 30-40 minuter utan lock. Rör ofta. Löken får inte brännas vid.
  3. Tillsätt mjölet och rör om i 3 minuter. Tillsätt buljong och vin i omgångar. Rör väl så att allt blandas ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg de torkade örtkryddorna i en thé-kula som hängs i soppan. Sjud soppan med locket på glänt i minst 30-40 minuter. Smaka av med ev lite soja eller köttfond.
  5. Hit kan soppan förberedas. Den mår bra av att stå några timmar eller tills nästa dag.
  6. Vid serveringen tillsätts 3-4 msk konjak.
  7. Serveras med riven ost och brödkrutonger vid sidan, som var och en får tillsätta i sin soppa efter eget tycke och smak.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • malton 30 juli 2010

    Mmm, enkel med fantastiskt god! Att det tar tid är inget hinder. Vill dock ha min löksoppa gratinerad, men det är ju lätt ordnat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.