- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En vegetarisk gratäng som du kan äta som den är eller ha som tillbehör till kött eller fisk.
Instruktioner
- Hyvla zucchinin i långa tunna skivor med en potatisskalare eller osthyvel. Blanda tomaterna med chilisåsen. Blanda Kesella, ägg och pressad vitlök. Rensa paprikan och skär den och kronärtskockorna i bitar. Skiva champinjonerna.
- Koka zucchiniskivorna i lättsaltat vatten i några minuter. Låt dem rinna av väl.
- Smörj en ugnssäker form, lägg i hälften av zucchiniskivorna, häll på hälften av tomatsåsen och hälften av Kesellablandningen.
- Lägg på hälften av grönsakerna och basilikan och strö över hälften av osten. Lägg på resten av zucchinin, tomatsåsen, Kesellan, grönsakerna och basilikan. Strö över resten av osten och ströbrödet.
- Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 30 min, eller tills lådan är genomgräddad och osten har smält. Låt den vila ca 10 min och servera den sedan.
Publicerat den
2 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar