Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxiga lådan

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En vegetarisk gratäng som du kan äta som den är eller ha som tillbehör till kött eller fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hyvla zucchinin i långa tunna skivor med en potatisskalare eller osthyvel. Blanda tomaterna med chilisåsen. Blanda Kesella, ägg och pressad vitlök. Rensa paprikan och skär den och kronärtskockorna i bitar. Skiva champinjonerna.
  2. Koka zucchiniskivorna i lättsaltat vatten i några minuter. Låt dem rinna av väl.
  3. Smörj en ugnssäker form, lägg i hälften av zucchiniskivorna, häll på hälften av tomatsåsen och hälften av Kesellablandningen.
  4. Lägg på hälften av grönsakerna och basilikan och strö över hälften av osten. Lägg på resten av zucchinin, tomatsåsen, Kesellan, grönsakerna och basilikan. Strö över resten av osten och ströbrödet.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 30 min, eller tills lådan är genomgräddad och osten har smält. Låt den vila ca 10 min och servera den sedan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.